T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - Emine Saadet Çarmıklı Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 Okulumuz 1953 yılından 2000 yılına kadar Barboros ilkokulu olarak hizmet vermekteyken, 2000 yılında hayırsever Nurettin ve Erol Çarmıklı tarafından anneleri Emine Saadet Çarmıklı adına 24 Derslik olarak eğitim öğretime başlamış olup öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, bir Anasınıfı Öğretmeni, 2 Rehber Öğretmen ve 30 branş öğretmeni olmak üzere toplam 33 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzun 517 öğrencisi mevcuttur. Okulumuzun 4 idari odası, 1 Öğretmenler odası bulunmaktadır.

            Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Bu konudaki hedeflerimize ulaşmak adına okulumuzu yaptıran hayırsever Nurettin Çarmıklıya ulaşılmış ve de değerli katkılarıyla okulumuzun iç ve dışı tamamen değişmiş, öğrenci ve öğretmenlerimizin akademik hayatı daha elverişli bir hale getirilmiştir.  (255 çift öğrenci sırası, 17 adet öğretmen masası ve sandalyesi, sınıf panoları ve perdeleri, öğretmenler odasının mobilya ve dolaplarının yenilenmesi). Kameralar yerleştirilerek güvenliklerine de özen gösterilmiştir. Yenilikler sonrası hem öğrenciler hem öğretmenler hem de velilerin takdiri kazanılmış ve de yapılacak daha büyük yenilikler için umut doğmuştur.

            Fen Liselerine ve ilçemizin önde gelen Anadolu Liselerine yerleştirmiş olduğumuz öğrenciler okulumuzun akademik başarısını ve verilen emeklerin karşılığını göstermektedir. Sportif alanda yarışmacı ve rakiplerine saygılı sporcular yetiştirmeyi amaç edinen okulumuz bu alanda önemli başarılara imza atmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.08.2016 - Güncelleme: 08.03.2024 17:37 - Görüntülenme: 2036
  Beğen | 27  kişi beğendi